BE magazine – ‘Alsof onze natuur even zijn adem inhoudt’

Alsof onze natuur even zijn adem inhoudt.

Ontstaan, groei, bloei, verval en afsterven. Alles wat bestaat doorloopt deze fasen. Dit is de cyclus van het leven, van ieders leven, tot op celniveau.

 

En voor iedere fase is dynamische balans hetgeen wat het proces optimaliseert. Zo kunnen we in en vanuit onze kracht staan én gaan. De balans tussen in- en ontspanning, tussen actief en passief, tussen leuk en niet-leuk, tussen mezelf en de ander… Yin en Yang.

De natuurlijke correctie tussen deze uitersten is de weg naar groei. Elk seizoenen is verbonden met een van de elementen vuur, aarde, metaal, water, en hout. Vooral in deze nazomer, is het aarde-element actief. Het zorgt ervoor dat de zomer vloeiend in de herfst overloopt, gevoelige mensen zullen het merken…. er zit verandering in de lucht. Het is alsof de natuur zijn adem even inhoudt. Omdat wij een deel  van de natuur zijn zie je deze beweging ook terug in de mens. Het lichaam mag dat wat binnenkomt opnemen en verwerken. Fysieke en mentale voeding wordt omgezet in Qi, oftewel levensenergie.

Is je aarde-element zwak, dan verloopt het denkproces minder goed. Je hoofd is onrustig en je bent minder in staat helder te denken. Neem dan ruimte om je balans te herstellen:  eet langzaam en bewust, kies voor voedzame voeding, wissel inspanning en ontspanning af, zorg voor jezelf, voed je geest (maar denk minder), zoek gezelligheid op, creëer samenzijn, zorg voor de aarde en maak er contact mee (ook wel  ‘aarden’ genoemd).

Deze aarde oefening is een bijdrage aan het BE magazine van Nathalie Bougie | School voor Levenskunst  Klik hier voor het bekijken van de video:  https://youtu.be/F3v8s3ORRd4  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *