De natuurlijke energie van een klaproos..

 

 

 

Een klaproos ziet er kwetsbaar uit. Ze gaat mee met de elementen, hangt slap na elke regenbui en beweegt bij elke windvlaag.
Als ze goed geworteld is, komt ze altijd weer overeind, wát ze ook heeft mogen óf moeten ervaren. Een klaproos is prachtig, zowel in knop als in volle bloei. Je komt ze tegen op de meest onverwachte plaatsen en momenten.
Na de bloei worden de zaadjes veelvuldig uitgespreid. Andere klaprozen kunnen hierdoor tot bloei en groei komen.
Een klaproos laat zich niet dwingen. Als je ze plukt, verwelkt ze , vrijwel meteen. Klaprozenzaad kan niet ontkiemen op een stilstaande bodem. Klaprozen hebben een bodem nodig die in beweging is. De aard van de beweging is hierbij van geen belang. Zolang de bodem rust, gebeurt er niets. Zodra de bodem beroerd wordt, ontkiemen zaadjes die hier jaren op lagen te wachten!

 

 

 

 

Eén antwoord op “De natuurlijke energie van een klaproos..”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *