WEEK VAN DE WERKSTRESS

Op weg naar duurzame inzetbaarheid

Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers, plukken daar vaak direct de vruchten van. Het zorgt voor meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Mensen zullen steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen wendbaarheid van organisaties. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk, zijn op weg naar duurzame inzetbaarheid.

Zelf aan de slag

Gezondheid | Gezond eten & bewegen zorgt voor minder verzuim en meer energie op het werk..
Betrokkenheid | Zingeving in het werk door ruimte voor eigen verantwoordelijkheid, vakmanschap en ideeën vanuit medewerkers. Betrokken bij het werk, betrokken bij elkaar.
Werkplezier | Autonomie in het werk, verbinding met collega’s en ruimte voor vakmanschap: cruciale factoren die bijdragen aan bevorderen van werkplezier en verminderen van werkstress.
Ontwikkeling | Inzetbaar blijven door de ontwikkelingen in het vak bij te houden, nieuwe kennis op te doen en extra opleidingen te volgen.
Fysieke belasting | Fysieke over- en onderbelasting zorgt voor veel uitval. Gerichte maatregelen op basis van kennis over de risico’s van bijvoorbeeld te zwaar tillen of te lang zitten, kunnen dit voorkomen.

Bron: www.duurzameinzetbaarheid.nl

  • Wil jij stevig aan de slag om je weerbaarheid te ontwikkelen, je energie-level naar een hoger niveau wil tillen kortom vol in je kracht te komen staan? Dan nodig ik je uit voor een vrijblijvende energie-management analyse; we maken een afspraak en onderzoeken waar de energiebronnen zitten en welke energienemers we kunnen elimineren. Bel 0641991678 of mail info@puurenbalans.nl
  • Voor vitaliteit in organisaties: Verwijs ik je graag naar PreventiVIO, een netwerk van zelfstandigen op het gebied van Bewust Bewegen – Bewust Eten & Bewust Zijn. Neem contact op en we komen graag met u aan tafel. Voor meer info surf naar  http://www.preventivio.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *